Over Daphne

Hey, ik ben Daphne, maatcoupeuse en kledingontwerper.

Kleding maken de man, of vrouw. Wat je draagt bepaalt in grote mate hoe je je voelt.

Zelf ben ik altijd al met kleding bezig geweest, omdat ik het heel leuk vind om met mijn handen iets te maken. Dat begon als klein meisje van een jaar of 7 dat ik achter de naaimachine kroop om poppenkleding te maken.

(hier was ik 7, druk in de weer met het welzijn van mijn poppen ;-))

Ik heb altijd gehad dat ik in de winkel iets leuks zag en dat ik dan dacht dat kan ik ook, maar dat wil ik dan van een ander stofje of het ontwerp moet anders. En dat het ook allemaal net iets origineler en net een beetje anders is.

Ik wil graag iedereen erbij betrekken, we zijn samen.

Toen ik als maatcoupeuse begon in 2014, kwam er gaandeweg steeds meer vraag naar mooie, passende kleding vanuit mensen in een rolstoel. Ik ben gaan zien dat kleding niet alleen mooi kan zijn. Het is erg belangrijk wat de pasvorm is en welke materialen je gebruikt. Om zo ook de functionaliteit er op een mooie manier in te kunnen verwerken.

Als ik met een klant in gesprek ben, dan kijk ik hoe iemand beweegt, waar iemand hulp bij nodig heeft en natuurlijk wat past bij iemand qua stijl.

DAPR pants is ontstaan na veel overleg met hulpverleners en mensen in een rolstoel, om zo een alternatief te kunnen bieden van de joggingbroek. Het is een broek met een aangepaste pasvorm en materiaal wat geschikt is voor rollers.

Vanuit DAPR pants zet ik me op meerdere vlakken in voor een ander. Het een en ander is te lezen in mijn blogs of te volgen via social media, laten we connecten! schrijf je vooral ook in voor de nieuwsbrief.

Via linkedin kun je mijn achtergrond en ervaring lezen.

Groetjes, Daphne